Hírek

Évről évre többet költünk az egészségünkre

2016. december 28.

Rekordösszegű egyéni befizetés az OTP Egészségpénztárnál

A tavalyi eredményekhez képest 27,6 százalékkal többet, több mint 3,15 milliárd forintot töltöttek fel számlájukra november végéig az OTP Egészségpénztár tagjai. Az adó-visszatérítés miatt a tagok főleg az év végén fizetnek be nagyobb összeget a pénztárhoz, ezért a hazai piac legnagyobb szereplője decemberre rekordot jelentő, összesen 850 millió forintos egyéni befizetésre számít.

Az eredményekből látszik, hogy a tagok tudatosan kezelik egészségpénztári megtakarításaikat, és egyre nagyobb számban használják ki az adó-visszatérítésben rejlő lehetőségeket. 2015-ben az adóhatóság több mint 584 millió forintot utalt vissza az OTP Egészségpénztár tagjainak, de idén a várakozások szerint ez az összeg túllépheti a 700 millió forintot is.

Örömmel látjuk, hogy a hazai lakosság számára egyre fontosabb az egészségmegőrzés, és tudatosan használják ki a pénztárunknál elérhető kedvezményeket. Nekik indítottuk el több mint egy évvel ezelőtt a Simple alkalmazásban elérhető Feltöltömmagam funkciót, amivel tagjaink másodpercek alatt lekérdezhetik és feltölthetik egészségpénztári egyenlegüket. Bízunk benne, hogy a jövőben is keresik majd ezeket a kedvezményes lehetőségeket és egyre többet hoznak ki a megtakarításaikból” – mondta el Studniczky Ferenc, az OTP Egészségpénztár ügyvezető igazgatója.

Az OTP Egészségpénztár portfóliója idén márciustól önsegélyező pénztári szolgáltatásokkal bővült, amelyek 180 napos várakozási időt követően vehetők igénybe. A legnagyobb hazai pénztár várakozásai szerint a 2017-es év slágere a gyermekvállaláskor igényelhető, 1 millió forint összegű születési támogatás és a lakáscélú jelzáloghitel törlesztés támogatása lehet. Ezen szolgáltatások is igénybe vehetők a 20%-os adó-visszatérítéssel támogatott egyéni befizetések terhére. Az OTP Egészségpénztár által nyújtott szolgáltatásokról további információkat az alábbi oldalon találhat.

Studniczky Ferenc a Pénztár ügyvezető igazgatója hozzátette: „Az adó-visszatérítéssel még mindig sokat spórolhatnának a magyarok, hiszen a KSH 2014-es adatai alapján több mint 650 milliárd forintot költenek egészségügyi kiadásokra (gyógyszer, magánorvos, stb.) egy évben, de ennek csupán a 7,7 százalékát finanszírozzák egészségpénztárakon keresztül. Ennek a nagyságrendileg 50 milliárd forintnak a harmada származik egyéni befizetésekből, melyek után igénybe vehetik a 20 százalékos adó-visszatérítést. Képzeljük el, hogy mennyivel többet tudnának megtakarítani, ha az összes egészségügyi magánkiadásuk után igénybe vennénk ezt a lehetőséget. Ebbe az irányba tartunk és emiatt jövőre várhatóan még további 600 millió forinttal nőnek az egyéni befizetések az OTP Egészségpénztárnál, sőt hosszú távon arra számítunk, hogy ez a növekedés felgyorsul.”

ksh-ep

Forrás: KSH