Töltsd le a mobil applikációnkat!
Az OTP Egészségpénztár a Föltöltömmagam applikációval a magyar piacon elsőként elérhetővé tette tagjai számára, hogy bárhol, bármikor, azonnal feltölthessék egészségpénztári egyenlegüket.

Feltöltöm magam adó-visszatérítéssel

Minden családban vannak egészségügyi kiadások, az erre fordítható keret  növelhető az egészségpénztári tagság révén. Ezen költségek jelentkezhetnek akár átmeneti (megfázás, csonttörés), vagy akár visszatérő (cukorbetegség, állandó magas vérnyomás) jelleggel is, és akár az is előfordulhat, hogy jelentősen megterhelik a családi kasszát.

Ha Te vagy családtagod fizet személyi jövedelemadót, akkor növelheted a családod egészségügyi kiadásokra fordítható keretét.

Hogyan? Egészségpénztári tagság létesítésével, mivel 20 % (évente maximum 150.000,- Ft) adó-visszatérítést vehetsz igénybe az egészségszámlára teljesített egyéni befizetés után. (Az adó-visszatérítés maximális összege évente 150 000 Ft lehet, több különböző önkéntes pénztári tagság esetén is. Az adó-visszatérítés  a Pénztár által kiadott adóigazolás alapján,   az adóbevallás „Rendelkező nyilatkozat az adóról II.” című szakaszának kitöltésével igényelhető (ha van befizetett személyi jövedelemadód). ).

Az egészségpénztárakban minden tag rendelkezik egy speciális, bankszámlához hasonlító egyéni számlával, amelyről az oda elhelyezett összeg a saját és a családtagok egészségügyi kiadásaira használható fel, akár a pénztár által kibocsátott kártyával is.

 

Számold ki az alábbi kalkulátor segítségével, hogy mekkora anyagi előnyt jelenthet az OTP Egészségpénztári tagság!

Ha már az OTP Egészségpénztár tagja vagy, és regisztrálsz az Internetes Számlaforgalom Lekérdező Rendszerbe, ellenőrizheted, hogy az egyéni befizetés után járó ezévi maximális adó-visszatérítésnek mekkora részét használtad már ki, illetve, hogy ehhez mekkora befizetést kell a továbbiakban teljesítened.

Töltsd le az OTP SIMPLE okostelefonos alkalmazást, amelyen az OTP Egészségpénztár tagjai most már bárhol, bármikor, azonnal feltölthetik egészségpénztári kártyájukat, és sokkal rugalmasabban tudnak pénztári befizetést teljesíteni.

A korábbi hagyományos tagdíjbefizetéstől eltérően a SIMPLE okostelefonos alkalmazással azonnal jóváíródó befizetési tranzakciót kezdeményezhetnek, amely után szintén 20%-os adó-visszatérítés érvényesíthető. Az egészségpénztári kártya feltöltése kártyás fizetésnek minősül, így nem terheli tranzakciós díj.